Μαρίνες και Λιμάνια της Θάσου

Το λιμάνι των Λιμεναρίων

Μαρίνες και Λιμάνια της Θάσου

Λιμένας

Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στη πρωτεύουσα της Θάσου, το Λιμένα. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια μαρίνα για μεγάλα αλλά και μικρά σκάφη. Υπάρχει δυνατότητα παροχής ρεύματος. Μπορείτε επίσης να βρείτε το παλιό λιμάνι του Λιμένα όπου αράζουν μεγάλα και μικρά αλιευτικά σκάφη. Τέλος, υπάρχει το λιμάνι των φέρυ μποτ στην είσοδο του χωριού από όπου μπορείτε να ταξιδέψετε στην Κεραμωτή.

Λιμενάρια

Το λιμάνι των Λιμεναρίων βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού. Είναι ένα μεγάλο λιμάνι και μπορεί να φιλοξενήσει μικρά και μεσαία σκάφη αναψυχής αλλά και αλιευτικά.

Ποτός

Το λιμάνι του Ποτού βρίσκεται στα νότιο και αποτελεί ένα μικρό καταφύγιο για μικρά αλιευτικά και μικρά σκάφη αναψυχής.

Σκάλα Πρίνου

Εδώ θα συναντήσετε το λιμάνι φέρυ μποτ από όπου μπορείτε να ταξιδέψετε στην Καβάλα αλλά και στη Νέα Πέραμο. Επίσης υπάρχει και το καρνάγιο όπου επισκευάζονται ψαρόβαρκες αλλά και μεγάλες ανεμότρατες.

Σκάλα Ραχώνι

Είναι ένα μικρό λιμάνι στα βορειοδυτικά της Θάσου. Ενδείκνυται για μικρά και μεσαία σκάφη καθώς και για αλιευτικά.

Σκάλα Σωτήρος

Ένα μικρό καταφύγιο για μικρά αλιευτικά σκάφη, στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Σκάλα Καλλιράχης

Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι για αλιευτικά σκάφη της Θάσου. Είναι εφοδιασμένο με παροχές για ρεύμα και πόσιμο νερό. Κατάλληλο για οποιουδήποτε τύπου αλιευτικό, καθώς και για μικρά σκάφη αναψυχής.

Σκάλα Ποταμιάς

Το παραδοσιακό και ιστορικό λιμάνι της Σκάλας Ποταμιάς βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού. Κατάλληλο για μικρά και μεσαία αλιευτικά σκάφη.

Αλυκή

Ένας φυσικός κόλπος στα νοτιοανατολικά της Θάσου, σχηματίζεται στην περιοχή της Αλυκής. Δεν υπάρχει λιμάνι, αλλά αποτελεί ιδανικό καταφύγιο από τον αέρα. Επίσης μπορείτε με μια στάση σας στον κόλπο, να απολαύσετε τις ομορφιές της μοναδικής παραλίας της Αλυκής.

Βρίσκεστε εδώ: HomeΤΑΞΙΔΙΠριν να ερθετεΜαρίνες και Λιμάνια της Θάσου
Scroll to Top