Προϊόντα & Γαστρονομία

Συλλογή μελιού, Αστρίς

Προϊόντα και Γαστρονομία

Η Θάσος, είναι ένας ευλογημένος τόπος, που καρποφορεί αρώματα και γεύσεις σε κάθε του γωνιά!! Τα φημισμένα ελαιόδεντρα, εκτός από το ότι πλουτίζουν το τοπίο με όμορφες, χρυσοπράσινες εικόνες, δίνουν στους ντόπιους μεγάλες παραγωγές σε ελιές, τις ξακουστές θρούμπες με το αλάτι, που προσφέρουν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία  αλλά και λάδι εξαιρετικής ποιότητας με χαμηλή οξύτητα, γεμάτο νοστιμιά και βιταμίνες! Το λάδι και οι ελιές της Θάσου εξάγονται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια άλλη ενασχόληση των κατοίκων, η μελισσουργία, δίνει ακόμη ένα εξαίρετο προϊόν: μέλι από πεύκο, θυμάρι και άλλα αρωματικά φυτά, με χαρακτηριστικό χρώμα, φίνα γεύση και πλούσια διατροφική αξία. Το μέλι πεύκου, μάλιστα, είναι μοναδικό στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου!!

Μια επίσκεψη στη Θάσο, δε θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με τη δοκιμή των παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού: το καρυδάκι και το σύκο, κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις, και στην πλειοψηφία τους δεν παρασκευάζονται με ζάχαρη, αλλά με ντόπιο μέλι, που τα κάνει ακόμη πιο απολαυστικά και υγιεινά. Σε διάφορες περιοχές του νησιού, ο επισκέπτης θα βρει και το φημισμένο σαραγλί, χαλβά αλλά και άλλα γλυκά ταψιού.

Τέλος, οι Θασίτες φημίζονται και για την κτηνοτροφία τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι γεύσεις από αγνά κατσικάκια και αρνάκια, αφθονούν στο νησί. Για τους λάτρεις των θαλασσινών, υπάρχει πάντα φρέσκο ψάρι, αλλά και γκουρμέ εδέσματα, όπως αστακοί και γαρίδες. Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από ντόπιο εκλεκτό, κόκκινο ως επί το πλείστον, κρασί.

Βρίσκεστε εδώ: HomeΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΣημαντικα ΣτοιχειαΠροϊόντα & Γαστρονομία
Scroll to Top